5 tips om de levensduur van portofoon headsets te verlengen

De postbode heeft net een pakketje afgeleverd. Je weet al wat het is: een splinternieuwe headset die je meteen wil uitproberen. Natuurlijk wil je hier zo lang mogelijk van genieten. Voor walkie talkie gebruikers uit alle mogelijke branches hebben wij tips voor het onderhoud van de headset.

Tip 1: Berg je headset goed op na gebruik

Veel mensen stoppen hun headset in hun jaszak of broekzak, maar dat is eigenlijk niet de ideale plek. Om hygiënische redenen en om kabelbreuken te voorkomen, kun je je headset beter opbergen in een speciaal daarvoor bestemde, spatwaterdichte etui of een stevige opbergcase.

Tip 2: Wees zorgvuldig met kabels

Niets is zo vervelend als haperingen in je communicatie door
kabelbreuken. Zorg ervoor dat je de kabel van je headset altijd losjes
oprolt. De kabel heeft een natuurlijke vorm en zal uit zichzelf oprollen. Strak op je hand oprollen of een leggen in de kabel zal ervoor zorgen dat de headset een stuk sneller kapot gaat.

Gebruik ook het klemmetje van de spreeksleutel niet om de kabel vast te zetten. De constante druk van het klemmetje op de kabel zal er uiteindelijk voorzorgen dat er een zwakke plek en dus een kabelbreuk ontstaat.

Om kabelbreuken te voorkomen hebben wij, naast de normale kabels ook kabels die versterkt zijn met kevlar vezels en kabels voorzien van een braided nylon mantel. Dit zorgt voor trekontlasting op de interne kabeltjes. Beide kabels zorgen ervoor dat kabelbreuken minder snel ontstaan.

Tip 3: Beperk contact met de elementen

Walkie talkie headsets zijn ontworpen om de uitdagingen van sectoren zoals horeca, outdoor sporten, beveiliging en verkeer aan te kunnen. Echter, elektronische apparatuur en elementen zoals water of stof gaan niet goed samen. Voorkom daarom dat je headset blootgesteld wordt aan extreme omstandigheden. Tegen spatwater en wat zand kan het natuurlijk wel, maar vermijd het om je headset te gebruiken tijdens heftige regenbuien of bij intensieve watersporten!

Voor mensen die veel in natte omstandigheden werkzaam zijn, zoals bijvoorbeeld verkeersregelaars of bouwvakkers hebben wij een Waterdichte Spreeksleutel voor Kenwood.

 

 

Tip 4: Reinig je headset regelmatig

Wist je dat een vuile headset kan leiden tot een oorontsteking? Bovendien is regelmatige reiniging van je eartube en eartip essentieel voor de geluidskwaliteit. 

Een verstopte eartube kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat het volume van het geluid afneemt. De geluidsgolven worden tegengehouden door het vocht of vuil.

 

Tip 5: Vervang accessoires regelmatig

Door bovenstaande tips te volgen, kun je de levensduur van je walkie talkie headset aanzienlijk verlengen. Toch slijten sommige onderdelen na verloop van tijd, vooral bij dagelijks gebruik. Het is raadzaam om reserveonderdelen zoals eartubes en eartips te hebben, of deze af en toe te vervangen afhankelijk van hoe intensief je de headset gebruikt.

Naast de transparante en zwarte eartube hebben wij ook Braided eartubes met verschillende kleuren. Deze eatubes geven door hun braided mantel meer comfort, blijven flexibel en hebben een uitstekende geluidskwaliteit door de extra isolatie.

Voeg een vleugje kleur toe aan jouw communicatie en communiceer in stijl!

Winkelwagen
Scroll naar boven

Portofoonheadsets.be

Support

Hallo👋, ik zag dat je onze website een bezoekje hebt gebracht. Bedankt voor je interesse!

Als je meer informatie wil of vragen hebt, sta ik samen met mijn collega's klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen.

1